"Auvergne"

 

 


Het groene hart van Frankrijk. Beter nog wordt het soms bijna dramatische aandoende landschap door de streekschrijver Henri Pourrat getypeerd als: 'Het verloren paradijs'. Een land van uitgedoofde vulkanen, schone riviertjes en beekjes, trotse kastelen op uitstekende rotspunten, oude stadjes en dorpen met romaanse kerken. Het vredige beeld van roodbruine koeien op grazige weiden. Dit is de Auvergne!. Toch nog een paradijsje op aarde voor hen die de romantiek van het verleden, de eenvoud des levens of juist het melancholieke berglandschap van verstilde vulkanen zoeken.

 

Ons sfeervolle appartement staat in het vier-seizoenen dorp Murol gesitueerd aan de voet van het bekende "chateau Murol" op een hoogte van ca 860 meter. De tuin van het appartementengebouw gaat over in het park municipal.”Le Pre Long”. In het park met eeuwen oude bomen is een tennisbaan, die vrij te gebruiken is. Via het park komt u in het centrum, waar de bakker, slager, diverse restaurants en de buurtsuper op loopafstand te vinden zijn.

 

Wintersport,

 

Op ca 15 minuten rijden ligt het skigebied “Puy de Sancy” Bij de Fransen is dit allang een populair gebied, omdat de prijzen hier veel lager liggen dan in andere gebieden. Met bijna 90 km piste, en ruim 100 km aan getrokken loipes voor de langlaufers, is dit gebied uitstekend geschikt voor diegene die niet in de overvolle gebieden, toch wil genieten van de schoonheid van het sneeuwlandschap, en de skisport. Zie ook: www.sancy.com

 

Voorjaar, Zomer en Najaar,

 

De streek is geschikt voor vakanties in alle jaargetijden. Of het nou voorjaar, zomer of najaar is, voor de actieve mens is er ontzettend veel te zien en te ondernemen. Op 2 km ligt het prachtige Lac Chambon, waar men zomers heerlijk kan zwemmen. Verder kunt u in de omgeving, golfen, fietsen, ballonvaren, bergbeklimmen, kanovaren, raften en eindeloos wandelen. Deze activiteiten gecombineerd met de vele markten, brocantes en heerlijke restaurants, maken deze omgeving tot een geweldige vakantieplek.

 

De afstand van “Leyvinie” naar “Murol” bedraagt ca 190 Km. Een combinatie van de Corréze, en de Auvergne kunnen wij u aanbieden. De beide streken zijn totaal verschillend, met hun eigen bezienswaardigheden en charmes.

Ons appartement “Le Pre Long” verhuren wij het hele jaar door.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Le Pre Long"

 

 

 

 

 

 

 

 

            Luchtfoto "Chateau Murol" met linksonder ons        appartement "Le Pre Long"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Chateau Murol" in de spots

"La Bonne Vie"


"Het (Goede) Leven"

Bed & Breakfast  “La Bonne Vie”

 

In het hart van ons middeleeuwse dorpje “Perpezac le Blanc” hebben wij een authentiek pand (voormalig hôtel/restaurant) van de gemeente overgenomen. Door de korte afstand van ca 1,5 km met “Leyvinie” zien wij uitbreiding met een “Bed & Breakfast” als een mooie aanvulling op onze huidige activiteiten.

 

De naam “La Bonne Vie” (het Goede leven) sluit mooi aan op de sfeer die het authentieke pand uitstraalt. Warmte, gezelligheid, en gastvrijheid zijn de ingrediënten die wij proberen over te brengen, om het u als gast volledig naar het zin te maken.

 

In de prachtig gewelfde kelder, die in originele staat is hersteld, serveren wij het ontbijt. Bij minder weer kunt u heerlijk bij de open haard gaan zitten met een glas wijn of goed boek. Verder beschikt “La Bonne Vie” over een zitkamer met tv, en een gelegenheid om zelf koffie/thee of andere dranken te nuttigen.  In het hele pand is wifi beschikbaar. Het gezellige buiten terras heeft zicht op de prachtige kerk uit de 12e eeuw.

 

Op vaste avonden verzorgen wij een table d'hôte. Dit kan zijn op “Leyvinie” of in “La Bonne Vie”.

 

De kamers zijn eenvoudig, doch sfeervol ingericht. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer. Vanuit de kamers heeft u zicht op het echte franse leven.

 

Op loopafstand is een tennisbaan die vrij te gebruiken is. Vanuit “La Bonne Vie” wandelt u zo de bossen in. De kamers zijn ideaal voor mensen die op doorreis zijn, familie bezoeken, of gewoon lekker een paar dagen willen genieten van het leven in een mooi klein dorpje à la campagne.

www.perpezac-le-blanc.com

 

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

À Bientôt,

Helma en Leo de Goede

 

Bed & Breakfast “La Bonne Vie” Le Bourg 19310 Perpezac le Blanc

Tel: 033(0)555173869 of 033(0)555229883

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.