Faciliteiten

Leyvinie; het grote genieten.


Naast de schitterende natuur en rust biedt “Leyvinie” u het gebruik van een groot zwembad met riant zonneterras. In het dorpje Perpezac le Blanc ligt, op 1,6 km van “Leyvinie” een tennisbaan waar u een balletje kunt slaan en vrij toegankelijk is voor de gasten van “Leyvinie”.


Drie maal per week koken wij voor onze gasten. Met plaats voor 20 personen kunt u met mooi weer buiten op het terras genieten van een ‘tables d’hôtes' menu van goede kwaliteit voor campagneprijzen. Het menu wordt samengesteld uit producten die we op de markt halen en dus seizoensgebonden zijn. Ook als vegetariër kunt u van onze gerechten genieten, voor u zullen we een heerlijk alternatief samen-stellen.


Tevens verzorgen wij een broodservice en kleine afhaalmaaltijden op alle dagen van de week.


Bon appetit!

 Omgeving

Leyvinie; cultuur sinds de prehistorie.


De streek wordt gekenmerkt door een diversiteit aan natuur en een rijk historisch verleden. De prehistorie manifesteert zich in vele megalieten, dolmens en menhirs en grotten met prehistorische tekeningen. Er zijn schilderachtige kastelen te bewonderen en overal op het platteland liggen kleine, charmante Middeleeuwse dorpjes verspreid, die vaak nog authentiek zijn gebleven.

Van een groot aantal dorpjes in de Corrèze en de Dordogne noemen we er een paar: Bort-les-Orges, Neuvic, Argentat, Beaulieu en de torens van Merle, alsmede het rode stadje Collonges-la-Rouge.
De omgeving van Brive heeft historische stadjes als St.Robert en Pompadour met zijn prachtige kasteel en renbaan. Trekpleisters van de Dordogne, zoals de grotten van Lascaux en plaatsen als Sarlat, le Bugue en Les Ezies, liggen op korte afstand.

Maar ook sportieve ontspanningsmogelijkheden zoals wandelen, fietsen, paardrijden, golfen, kanoën en watersporten (bv op het lac de Cauze in Lissac) zijn in de directe omgeving aanwezig, evenals vele te bezichtigen tuinen.


De Corrèze

De Corrèze vormt samen met de hoger gelegen départementen Haute-Vienne en Creuse de regio Limousin. Het is een gebied in de vorm van een hart op de grens van Midden- en Zuid Frankrijk op ongeveer 400 km onder Parijs. Westelijk vinden we de regio Perigord met o.a. de Dordogne als bekend deelgebied hiervan. De Corrèze zelf is de provincie die het meest zuidelijk ligt binnen de Limousin en die aan de zuidkant overgaat in de Lot en in het westen grenst aan de Dordogne.

Het woord 'Limousin' is afgeleid van 'Lemovices', de naam van de grote Gallische stam die deze streek ooit bevolkte.

Oostelijk gaat de Corrèze steeds meer over in de uitlopers van het Centraal Massief richting Clermont Ferrand. Dat levert enerzijds de dicht beboste heuvels op die worden doorsneden door de diep ingeslepen dalen van de rivieren zoals de Dordogne in het zuiden, de Corréze in het midden en de Vézère en de Auvézère in het noord-westen.

Verder wordt het heuvelachtige landschap afgewisseld met uitgestrekte hoogvlakten zoals het plateau de Millevaches, talloze meren en natuurlijk ook volop agrarische activiteiten.

 
 
 
 
 

 

Bienvenue à Leyvinie


"Leyvinie" ligt in het zuidelijkste puntje van de Corrèze op de grens met de Dordogne even buiten het dorpje Perpezac le Blanc. Gelegen op een unieke locatie met schitterend uitzicht, bieden wij u zes verschillende vakantiewoningen aan met eetgelegenheid op ons eigen terras en een groot zwembad.


De naam "Leyvinie" is een verbastering van "les vignes" (de wijngaarden) en stamt uit vroegere tijden, toen er op het domein nog wijn verbouwd werd. Inmiddels zijn de stallen en schuren in authentieke Périgordstijl gerestaureerd tot comfortabele gítes, waar u op uw eigen terras in alle rust kunt genieten van de schoonheid van het landschap.


Een prachtige locatie voor uw vakantie, bruiloft, familiefeest of bedrijfsbijeenkomst, die wij als compleet arrangement voor u kunnen verzorgen. Wij willen niets liever dan dat "Leyvinie" synoniem staat voor een onvergetelijk verblijf.

 

U bent meer dan welkom.

 

Au revoir à Leyvinie

 

 

 

 

 

Bezocht door:

Bekijk het volledige artikel

 

leyvinie lied door Ferry van Leeuwen

"Leyvinie" gezongen door Lisanne en Ferry van Leeuwen (2015)

 

 

Het zwembad door Ferry van Leeuwen

"Het zwembad" gezongen door Lisanne en Ferry van Leeuwen (2017)

 

 

Subcategories