Schildercursus op Domaine de Leyvinie


Domaine de Leyvinie is door de prachtige ligging en de mooie accommodatie zeer geschikt voor een schildercursus.
De cursus wordt gegeven op of in de directe omgeving van “Leyvinie”.

Er kan worden geschilderd volgens de oude technieken, laag over laag of de nat-in-nat methode (impressionisme). Een ieder kan schilderen in zijn eigen‘stijl’,handschrift. Zoals fijnschilderen of met zichtbare penseelstreken/toetsen naar de natuur, abstraherend, gestileerd of naar het gevoel.

Al tekenend en schilderend leert men kijken naar de vormen van objecten en landschappen, de structuur, de licht-donkercontrasten, het ritme, de ruimte, het perspectief, het kleurgebruik en de compositie.
De cursus is zowel voor beginners als gevorderden, want ieder werkt op zijn eigen niveau en krijgt individuele begeleiding. Ook kan er natuurlijk getekend of geschetst worden met potlood, houtskool of pastelkrijt.

Uw docente bij deze schildercursus is Marijke Munne.

Opleiding: Vrije teken- en schilderkunst Academie voor Beeldende Kunsten Rotterdam. Lerarenopleiding MO- handvaardigheid Nutsacademie Rotterdam. Marijke geeft sinds 1990 cursussen in tekenen en schilderen, daarnaast maakt zij ‘vrij werk’ en schildert zij in opdracht portretten. Marijke exposeert regelmatig bij galerieën. In haar schilderijen gebruikt zij de techniek van de oude meesters en probeert met precisie en helderheid te schilderen. Het licht, de schaduw en het kleurgebruik fascineert haar. Marijke werkt vaak in series, vruchten, vogels, bloemen geplaatst in een landschap.

De benodigde materialen zoals: doeken verf en penselen kunnen in overleg door, Marijke worden verzorgd. Schildersezels zijn aanwezig, en in Brive is een goede winkel waar alle schildersbenodigdheden voorhanden zijn.

Het hele seizoen door kunt u bij ons terecht voor een schildercursus. Tijdens uw verblijf op “Leyvinie” kunt u kiezen voor een halve, hele of meerdere dagen cursus.

Prijzen op aanvraag.

Alle informatie over de cursusinhoud en het werk van Marijke Munne kunt u vinden op de website www.munne.nl